Haberler / Teb'den / 2023-1 SÖZLEŞME FORMLARI HAKKINDA

Teb'den

2023-1 SÖZLEŞME FORMLARI HAKKINDA

Birliğimiz ile Sosyal Güvenlik Kurumu arasında 28.04.2023 tarihinde imzalanan 2023/1 Ek Protokolü gereğince,

Protokolün 3.4 maddesi ile, Eczacının Kuruma yaptığı indirim oranı bir önceki yıl satış hasılatı (KDV hariç) üzerinden;

1.701.000 TL'ye kadar satış hâsılatı olan eczaneler tarafından % 0 indirim,

1.701.000 TL’den 2.126.250 TL’ye kadar satış hâsılatı olan eczaneler tarafından % 0,75 indirim,

2.126.250 TL’den 2.551.500 TL’ye kadar satış hâsılatı olan eczaneler tarafından % 1,30 indirim,

2.551.500 TL’den 3.572.100 TL’ye kadar satış hâsılatı olan eczaneler tarafından % 1,60 indirim,

3.572.100 TL’den 4.252.500 TL’ye kadar satış hâsılatı olan eczaneler tarafından % 2,25 indirim,

4.252.500 TL’nin üzerinde satış hâsılatı olan eczaneler tarafından % 2,50 indirim uygulanacağı belirlenmiş olup, bir önceki yıl satış hâsılatı olmayan ve yeni açılan eczaneler için ise en düşük indirim oranı ve en yüksek hizmet bedeli uygulanacağı belirlenmiştir.

İlaç temini için Tip Sözleşme Formları, bu indirim oranları doğrultusunda, 1. KADEME, 2. KADEME, 3. KADEME, 4. KADEME, 5. KADEME ve 6. KADEME olmak üzere 6 tip olarak bastırılmıştır.

Merkez Heyetimiz tarafından alınan karar doğrultusunda, deprem nedeniyle,

1)     Kahramanmaraş, Malatya, Hatay, Adıyaman illerimizde ve ilçelerinde faaliyet gösteren tüm eczanelerden;

2)     Gaziantep İlimizin Islahiye ve Nurdağı İlçelerinde faaliyet gösteren eczanelerden;

Ayrıca, Afet bölgesi ilan edilen diğer illerimizde faaliyet göstermekte olup deprem nedeniyle ağır ve orta hasarlı olan eczanelerden,  sözleşme ücreti alınmayacaktır.

Sözleşme formları satışında, 2021 yılı satış hasılatına göre yapılacak kademelendirme ve ücretlendirme aşağıdaki tabloda yer aldığı şekilde olup, sözleşme formu bedelinin Türk Eczacıları Birliği payının tamamı, Merkez Heyetimiz tarafından alınan karar gereğince, depremde zarar gören meslektaşlarımız için başlattığımız “Eczacı İçin Birlikteyiz” Yardım Kampanyasına aktarılacaktır.

Kurumla 2022 yılında sözleşmesi bulunan meslektaşlarımızın sözleşme yenileme işlemlerini, 15 Haziran 2023 tarihine kadar tamamlaması gerekmektedir. "Sosyal Güvenlik Kurumu Kapsamındaki Kişilerin Türk Eczacıları Birliği Üyesi Eczanelerden Tıbbi Malzemelerin Temini Sözleşmesi" formları için yenileme işlemi yapılması gerekmeyip; sadece yeni açılan ve Kurumla ilk kez sözleşme yapacak eczacılarımız, ilaç temini sözleşmesinin beraberinde, tıbbi malzeme sözleşmesini ücretsiz olarak temin edebilirler.

Sözleşme yenileme sırasında, sözleşme formlarının ön yüzünde bulunan tarih kısmının 01.10.2022 olarak yazılması, ilk kez sözleşme yapacak olan meslektaşlarımız tarafından tarih kısmının, sözleşmeyi yaptıkları tarih olarak doldurulması uygun olacaktır.

Sözleşme formlarının Bölge Eczacı Odalarımıza gönderimine, 26.05.2025 tarihinden itibaren başlanacaktır.

Meslektaşlarımızın bilgisine sunarız.

AŞİYAN ECZANESİ

İsmet Paşa Cd. No:9/B

AKDAĞ ECZANESİ