Haberler / Teb'den / BÖLGE ECZACI ODALARIMIZIN BAŞKAN VE YÖNETİCİLERİ LİDERLİK ATÖLYESİ’NDE BULUŞTU

Teb'den

BÖLGE ECZACI ODALARIMIZIN BAŞKAN VE YÖNETİCİLERİ LİDERLİK ATÖLYESİ’NDE BULUŞTU

Türk Eczacıları Birliğinin organize ettiği ve Türk Eczacıları Birliği Merkez Heyeti, Denetleme Kurulu ve Yüksek Haysiyet Divanı üyeleri ile Bölge Eczacı Odalarımızın Başkan ve yöneticilerinin katıldığı Liderlik Atölyesi 3-4 Mayıs tarihlerinde Ankara’da gerçekleştirildi.

Uluslararası Eczacılık Federasyonu (FIP) Başkanı Ecz. Paul Sinclair’in konuk olarak katıldığı Liderlik Atölyesi’nin açılış konuşmasını yapan Türk Eczacıları Birliği Başkanı Ecz. Arman Üney, iki gün sürecek toplantıda ilaç eczacılık alanındaki son gelişmeleri hem ulusal hem de global çerçeveden değerlendiren sunumlar yapılacağını söyledi. Üney, “Mesleki gelişimimize katkının yanı sıra hem sektörel hem de ekonomik gelişmeleri geniş bir perspektiften değerlendireceğimiz oturumların çok verimli olacağına inanıyorum” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından Türk Eczacıları Birliği Başkanı Ecz. Arman Üney’in moderatörlüğünde Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanı Dr. Raci Kaya ve Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Başkanı Dr. Asım Hocaoğlu’nun katıldığı “Ülkemizde İlaç Eczacılık Alanına Genel Bir Bakış” başlıklı panel gerçekleştirildi. İlaç eczacılık alanında sürdürülen politikaların ve yapılması planlanan gelişmelerin ele alındığı panelde, Bölge Eczacı Odası Başkan ve yöneticileri, kurum başkanlarına ayrıntılı sorular yönelttiler.

Panelin ardından Uluslararası Eczacılık Federasyonu (FIP) Başkanı Ecz. Paul Sinclair, İlaç Eczacılık Alanına Küresel Bir Bakış başlıklı sunumunu yaptı. Sözlerine böyle bir organizasyonda Türkiye’deki meslektaşlarıyla bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek başlayan Sinclair, FIP’in global faaliyetleri hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Türk Eczacıları Birliğinin yaşanan deprem sonrasında son derece etkili eczacılık örnekleri verdiğine dikkat çeken Sinclair, FIP’in 1-4 Eylül’de Güney Afrika’nın başkenti Cape Town’da gerçekleştireceği Dünya Kongresinde afetler ve insani yardım programları hakkında Türk Eczacıları Birliğinden de katkı beklediklerini dile getirdi.

Programın ilk günü ekonomist ve köşe yazarı Prof. Dr. Fatih Özatay’ın “Türkiye Ekonomisi Nerede – Nereye?” başlıklı sunumu ile son erdi.

Liderlik Atölyesi’nin ikinci gününde ise IQVIA Kıdemli Direktörü Duygu Aksoy “İlaç Eczacılık Alanında Global Trendler” başlıklı sunumunu yaptı. Aksoy, global trendlerin geleneksel eczane anlayışını değişime zorladığına vurgu yaptı. Gelişmelerin eczacı lehine olacağına ilişkin örneklerin bulunduğunu aktaran Aksoy, eczacının sağlık sistemine sürekli katkısını sağlayan ve eczacıyı merkeze alan modellerin daha verimli ve işlevsel modeller olacağını ifade etti.

Liderlik Atölyesinin ikinci gününde daha sonra Psikolog Profesör Dr. Acar Baltaş, “Yönetimde Zihniyet Değişikliği”, Global Stratejist Prof. Dr. Ahmet Kasım Han, “İdare Etmekten Yönetmeye Doğru: Anlık Gelişen Ekonomik Siyasi Risk Analizi ve İşinize Etkisi”, Spiker-Sunucu-Kurumsal Gelişim Eğitmeni Acar Acartürk “Etkili Zaman Yönetimi” başlıklı kapsamlı sunumlarını gerçekleştirdiler.

Sunumların ardından Atölye’nin kapanış konuşmasını yapan Türk Eczacıları Birliği Başkanı Ecz. Arman Üney, “Son derece verimli geçen Liderlik Atölyemize Bölge Eczacı Odası Başkanlarımızın ve yöneticilerinin gösterdiği ilgi, bizi bu tür toplantıları daha fazla yapmaya teşvik ediyor. Umuyor ve diliyorum ki bundan sonra da benzer içeriklerle daha çok bir araya geleceğiz” dedi.

SAMANCI ECZANESİ

Atatürk Mah. Suna Sok. No:7/A

AKINCI ECZANESİ

Gediz Uluyolu (Zümrüt Camii Karşısı)