Haberler / Sgk'den / Kronik Hastalığı Nedeniyle Sağlık Raporu Olan Hastaların İlaç ve Tıbbi Cihaz Temini Hakkında SGK Duyurusu

Sgk'den

SGK Duyurusu

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürlüğü tarafından 25/06/2024 tarihinde (bugün) yayımlanan “Kronik Hastalığı Nedeniyle Sağlık Raporu Olan Hastaların İlaç ve Tıbbi Cihaz Temini Hakkında” başlıklı duyuru aşağıdaki şekildedir;

Bilindiği üzere Koronavirüs (Covid-19) nedeniyle vatandaşlarımızın sağlık hizmetine erişiminde aksamaya neden olunmaması ve olası bulaş riskinin azaltılması amacıyla Kurumumuz tarafından yapılan düzenlemelerle 01.01.2020 tarihi itibarı ile sonlanmış veya bu tarihten sonra sonlanacak olan kronik hastalık raporlarının süreleri uzatılmıştır.

Kurumumuz internet sitesinde yayımlanan 29.11.2021 ve 21.01.2022 tarihli duyurularda yer alan Tebliğ maddeleri dışında kalan hastalıklara ilişkin tüm ilaç/sürekli kullanılan tıbbi malzemelerin rapor süreleri 30.06.2025 tarihine kadar uzatılacak olup bir yıl ve daha uzun süre ilaç/tıbbi malzeme temin edilmemiş olan raporların ise geçerliliği sona erdirilecektir.

Tüm ilgililere önemle duyurulur.”

Meslektaşlarımızın bilgisine sunarız.

Kurum duyurusu için tıklayınız.

YÜKSEL ECZANESİ

Uşak Eski Devlet Hastanesi Karşısı